Bedrijfsadvies

Financieel, fiscaal en juridisch advies waarmee u verder komt

Als ondernemer bent u dag in, dag uit bezig met uw bedrijf. U bent dan ook dé specialist op uw vakgebied. Maar het kan fijn zijn als er iemand met u meedenkt. Bijvoorbeeld als het gaat om de financiën of de structuur van uw organisatie.

Advies

We denken mee over financiële planning of ondersteunen u bij het opstellen van een begroting. Ook geven we advies en begeleiding rondom een herstructurering van uw onderneming of een bedrijfsovername. Bij specifieke juridische kwesties doen we soms ook een beroep op de kennis binnen ons uitgebreide netwerk. Zo kunnen we u altijd verder helpen.

Financiële planning

In de hectiek van alledag staat u niet vaak stil bij de toekomst. Toch is het goed om op tijd na te denken over uw leven na uw pensioen. Misschien wilt u gaan reizen. Of relaxen in een huisje op het platteland. Wat uw wensen ook zijn, het is belangrijk om te bepalen hoe u deze financieel bereikt. Ex Capsa zet samen met u op een rij welke stappen nodig zijn – en hoe dat fiscaal zo aantrekkelijk mogelijk kan. Denk aan lijfrente, sparen en andere voorzieningen. Als u op uw 40e of 50e even tijd maakt voor een afspraak, plukt u daar straks de vruchten van. Bent u al wat ouder? Ook dan adviseren we u graag over uw financiële planning.

Begroting

Heeft u een financiering nodig voor uw bedrijf of aankoop? Dan is een begroting onmisbaar voor de bank. Ex Capsa zet objectief op een rij hoe uw onderneming draait en stelt kritische vragen over uw verwachtingen voor de toekomst.

Bent u startende ondernemer? Ook dan biedt een goede begroting inzicht, voor de bank of gewoon voor uzelf.

Herstructurering

Voldoet uw eenmanszaak nog? Kiest u voor een VOF of kunt u beter overstappen naar een BV? Soms is een herstructurering van uw ondernemingsvorm nodig of aantrekkelijk. Ex Capsa beoordeelt dit op fiscale en juridische aspecten. We kijken hierbij naar zaken als de hoogte van de winst, aansprakelijkheid of misschien wel plannen voor een bedrijfsovername. Komt het tot een herstructurering? Dan begeleiden we u in het hele proces.

 

en_USEnglish